Studiossa - Marjo.

Jokainen, joka minun kanssani on joskus keskustellut valokuvaamisesta, tietää minun suosivan luonnonvaloa yli kaiken. Kuitenkin viimeisen vuoden aikana, olen ihastunut studiokuvaamiseen ja sen saloihin, ennen kaikkea sen takia, että olen uskaltanut alkaa kokeilemaan erilaisia tekniikoita ja ymmärtämään valon tuottamista. Tästä iso kiitos menee loistavalla valokuvaajalle ja valon mestarille Iiro Rautiaiselle, jonka BTS- materiaalit sekä työt ovat olleet todella silmiä avaavia.


Monesti muiden valokuvaajien ideat ja kuvat toimivat inspiraation lähteenä

Ajattelin blogiin tuoda aina yhden kuvauksen ja avata tuon kuvauksen taustoja hieman enemmän sekä selittää, miten kuvat on otettu. Ensimmäisenä halusin tuoda tämän setin, jonka teimme Marjon kanssa.


Yleensä aina kun aloitan projektin jonkun kanssa, esittelen ideani moodboardin avulla. Käytän hyvin paljon Pinterestiä sekä Oneyelandia kuvien ja ideoiden hakemiseen. Monesti muiden valokuvaajien ideat ja kuvat toimivat inspiraation lähteenä, toisinaan elokuvat, luonto, taide... lista on pitkä.Kun idea on hyvä ja Marjo oli tuttu malli ja tiesin hänen olevan erittäin heittäytymiskykyinen ja ilmeikäs, päädyimme kuvaamaan erilaisia tunnetiloja settiin ja Pinterestin taulu toimi hyvänä osviittana siitä, mitä haimme vaatetukselta ja poseilta. Kuvaustilanteessa aina mukaudutaan sitten aina tilanteeseen ja testataan miten mikäkin toimii.


Octaboxiin rakastuin ensikokeilemalla

Onneksi omaan kotiin saan helposti ja suht. nopeasti kasattua studion, joka taipuu monenlaiseen kuvaamiseen. Oma filosofia valojen kanssa on "keep it simple". Yleensä käytän yhtä valoa + reflaa antamaan ns. filliä, eli täytevaloa. Tässä tapauksessa käytin kuitenkin kahta valoa, joista toinen oli kiinteä videokuvausvalo ja toinen Godox AD200 jossa oli 85cm Deep Octa valonmuokkaimena. Octaboxiin rakastuin ensikokeilemalla, sillä se antaa paljon pehmeää valoa ja "fall off" on todella pehmeä, eli varjot ovat pehmeitä eikä niinkään kovia kuin esim. pienemmillä softboxeilla. Godoxin X1T- lähetin on kätevä, koska sillä pystyn suoraan lähettimestä säätämään tehoja salamasta ja monipuolisesti jopa useampaa ryhmää / salamaa kerralla. Kamerana toimi Nikon D750 ja linsseinä Nikkor 50mm F1.8 sekä Nikkor 85mm F1.8.Valotusdiagrammi kuvauksesta. Vasemmalla Godox AD 200, oikealla Kiinteä videokuvausvalo

Marjo on taustaltaan tanssija, jolloin kropan hallinta on korkealla tasolla ja tunteeseen heittäytyminen on tuttua hänelle, tämä oli tiedossa jo aikaisemmista kuvauksista, olihan tämä jo kolmas kerta kun saan Marjon suostuteltua kameran eteen ja yhteistyö on ollut täydellistä ensimmäisestä kuvauksesta lähtien, iso kiitos siitä mallille!


Studiolla joimme ensin kahvit, jonka jälkeen Marjo laittoi musiikit soimaan ja alettiin töihin. Muutama ensimmäinen ruutu menee aina valojen säätämisessä, mutta sitten päästiin hommiin. Välillä koiramme Linus tuli photobombaan, mutta onneksi päähuomio pysyi kuitenkin Marjossa ja saatiin upeita ruutuja jälleen aikaiseksi:
Marjon mietteitä yhteistyöstämme:


Kaikista eniten Jonissa arvostan hänen innovatiivisuutta ja luovuutta. Meidän keskusteluissa ideat ja teemat lentelevät ja elävät. Niitä kuitenkin oikeasti toteutetaan, eivätkä ne jää ajatuksen tasolle. Hyvänä esimerkkinä toimii viime kesän ”Maan valtiatar” -kuvaukset. Niitä kuvauksia varten herättiin tosiaan aamuvarhaisella klo 4.00. Joni uskaltaa tarttua hetkeen, ryhtyy päättäväisesti toteuttamaan ideaa, ja saa aamu-unisenkin innostumaan valtavasti heräämisestä ennen kukonlaulua.

Viimeisimmissä studiokuvauksissa oli rento ja huoleton tunnelma, niin kuin Jonin kanssa aina on. Hänellä on tapana antaa palautetta jo kuvauksen lomassa, mikä lisää luottoa omaan tekemiseen. Nämä kuvaukset olivatkin siis itsevarmuuden kasvun ilotulitusnäytöstä, olen iloinen meidän yhteistyöstä!

Iso kiitos mallille ja Marjoa voi seurata instagramissa tästä!


Hyvää kevään odotusta! Nyt on oikea hetki kaivaa kamera ulos ja lähteä kuvaamaan upeaa luontoa!


-Joni


224 views0 comments

Recent Posts

See All