Muutoksen aika.

Kuluneet viime vuodet ovat olleet monella tavalla erittäin, erittäin haastavia ja kuluttavia. Myös antoisia ja opettavaisia. Tämä on ollut elämäni vaihderikkainta vuoristorataa, jonka kyydissä on pysytty nippa nappa. Yrittäjyys, talon rakentaminen, henkilökohtaiset ongelmat, lähipiirissä sattuneet tragediat… kaikki ovat muovanneet minua eteenpäin.

Yhdessä vaiheessa keväällä olin todella kyllästynyt valokuvaukseen. Tämä säikäytti todella, sillä rakastan tätä omaa työtäni yli kaiken ja se on kuin tehty minulle. Olin lähellä perua kaikki kesän hääkuvaukset ja myydä kaluston pois ja miettiä elämäni uudestaan. Tämä kuitenkin väistyi ja huomasin opettajuuteni lomassa sen, kuinka paljon nautin myös siitä puolesta. Sillä kukaan meistä ei ole valmis. Opettamisen lomassa, myös itselleni aukesi tiettyjä asioita valokuvaamisesta. Opetin uusille kuvaajille asioita, jotka olin itse jo unohtanut työn lomassa. Tärkein niistä oli tarinankerronta.

Opetin uusille kuvaajille asioita, jotka olin itse jo unohtanut työn lomassa.

Digitaalisen kuvan kehittyessä on pyritty aina korkeampaan ja tarkempaan kuvaan. Tähän olen itse myös ajautunut. Varsinkin lähipiiri tietää, että olen ”hinkannut pixeleitä” lähes äärimmilleen ja aina löytyy se yksi tai kaksi virhettä joka kuvasta, jotka jää häiritsemään. Kaluston olen rakentanut itselleni niin, että se sopii tähän tarpeeseen, halusin vain ja ainoastaan parasta laatua ja se tarina, ihmiset taustalla tuntuivat jäävän toissijaiseksi. Jotain puuttui kuvista.


Filmikuvaus on lähellä sydäntäni <3

Olen aina ihaillut kuvaajaa nimeltä Frederic Dargelas. Minulla oli kunnia tavata Frede Kokkolassa juuri yritystä aloittaessani ja keskustelimme filmikuvauksesta. En ole ehkä elämässäni ollut yhtä innoissani tapaamisestamme ja Freden kanssa olemmekin vaihtaneet ajatuksia aina silloin tällöin. Filmikuvauksessa tunne on juuri kuvassa, ei missään muussa. Kohina, rakeisuus, pieni epäterävyys annetaan anteeksi, kunhan tunne välittyy. Tunnetta on välitetty sävyillä kautta aikain ja erilaisia filmejä tätä varten on lukemattomia. Tämä maailma on kiehtova ja nautin ns. analogisesta kuvaamisesta todella paljon, vaikkakin minun pitää myöntää, etten sitä tee niin paljoa kuin pitäisi.


Joudun miettimään uudestaan työskentelytapani ja hakemaan tarinaa ja olemaan rohkeampi – juuri sellainen kuin minun pitääkin olla.

Tästä seuraa nyt suurin muutos työtavassa ja ajattelussa. Haluan palata juurilleni ja kertoa tarinaa paremmin ja paremmin. Välineistön puolesta tämä tarkoittaa siirtymistä Fujifilmin kameroihin. Tämä kamera on kuin tehty käteeni ja tekemällä tämän valinnan, olen varma siitä, että myös minusta tulee tämän myötä parempi valokuvaaja. Ihan vain siitä syystä, että joudun miettimään uudestaan työskentelytapani ja hakemaan tarinaa ja olemaan rohkeampi – juuri sellainen kuin minun pitääkin olla. Tämä kameranvaihdos ei kuitenkaan tarkoita sitä, että laatu kärsisi – päinvastoin, kaluston päivityksen yhteydessä siirrytään myös nykyaikaisempaan tekniiikkaan.

Toinen iso muutos, mitä alamme ajamaan yhdessä tiimiläiseni Keenan kanssa, on videotuotanto, joka molempia kiinnostaa suunnattomasti. Youtube-kanava on myös tulossa, koska koen, että vloggaaminen ja tarinoiden kertominen on hyvä tapa myös itselleni kehittyä ja mennä omalle epämukavuusalueelle ja hakea sitä kautta kehitystä ja kasvua.

Tuntuu suunnattoman hyvältä sanoa, että vihdoin olen taas oikealla tiellä ja asiakkaani tulevat hyötymään paremmista ja paremmista kuvista jatkossakin. Kiitos, että saan olla luottamuksenne arvoinen. Ilman teitä, yritystäni ei olisi.


-Joni

360 views0 comments

Recent Posts

See All