3 x 3: Kati.

Tätä kuvausta ennen olin kuvannut Katin kanssa kahdesti ja meillä synkkasi heti ekasta kuvauksesta lähtien. Oli mahtavaa, saada hymyilevä, valloitava malli jälleen kameran eteen.


Olin saanut idean slow morning -tyyppisestä boudoir-kuvauksesta. Ajatuksena oli tehdä vaaleaa, sensuellia, pehmeää ja ennen kaikkea hyvällä fiiliksellä kuvaa. Heitin ideaa IG:ssä esiin ja Kati kiinnostui. Keskustelimme ideasta ja boudoirin ollessa herkkä asia, joutui Kati miettimään haluaisiko hän kuitenkaan tähän kuvaukseen. Tätä arvostin suuresti. Jokaisella meillä on omat epävarmuutemme ja niitä on hyvä tutkia itse ensin. Joskus boudoir voi olla jopa liikaa itselle sillä hetkellä, mutta kuvaaja tekee aina parhaansa sen eteen, jotta malli näkisi itsensä upeassa valossa. Parhaimmillaan se avaa silmät todella ja antaa kunnon boostin itsetunnolle.

Boudoirissa kuvaaja päästetään lähelle,

Boudoirissa kuvaaja päästetään lähelle, kenties lähemmäs kuin monessa muussa kuvalajissa ja siinä korostuu etenkin kuvaajan ja mallin välinen kommunikaatio ja yhteys. Silloin kun yhteys saavutetaan, ollaan samalla aaltopituudella niin mallin on turvallinen olla ja saavutetaan kauniita kuvia, kuten tässä ja pidänkin tätä kuvausta yhtenä mieleenpainuvimmista pitkään aikaan.


Kuvauspäivää ennen oltiin palloteltu ideoita ja ensimmäisistä hetkistä asti oli selvää, että ajatukset olivat juuri samalla viivalla. Oli mahtavaa nähdä, kuinka Kati nousi omista epävarmuuksistaan ja jännityksestä yli jo ensimmäisten kuvien jälkeen ja kuvauksen aikana sneak peekejä lähetettiin jo puolisollekin.


Miljöössä kuvatessa on hyvä tutustua ympäristöön ennen kun aletaan kuvaamaan. Aina mietin minne valo tulee, minkä laatuista tämä valo on, tarvitaanko lisävaloa, pitääkö muokata valoa jotenkin? Tämän jälkeen voidaan miettiä hyvin paikat sekä asut ja asusteet, joita valitaan kuvaukseen mukaan. Tämän jälkeen lähdetään toteututamaan kuvaa ja kokemukseni mukaan mallin on aina mukavampi olla kuvissa kun kommunikaatio ja tuki säilyy kuvauksen läpi.


Miljöössä kuvatessa on hyvä tutustua ympäristöön ennen kun aletaan kuvaamaan

Katin kanssa kuvasimme useassa eri paikassa, jotka tukivat tätä hyvää fiilistä. Pääsipä Ryppy-kissakin hyvin kuviin mukaan, toimien myös muutamassa kuvassa "rekvisiittana".
Kuvauksesta jäi itselleni hyvä mieli. Saimme upeita kuvia ja parasta kaikessa oli nähdä Katin ilme, "voinko tuo olla minä" oli paras kommentti, jonka pystyin saamaan tuossa tilanteessa. Olimme onnistuneet täydellisesti.


Tässä Katin mietteet kuvauksesta:


Mietin oikeasti todella pitkään, uskallanko hypätä tämmöiseen kokemukseen, mutta täytyy sanoa, että kyllä kannatti ja en hetkeäkään kadu. Kuten jo kuvauksissa sanoin, on ihan käsittämätöntä miten kuvista voi saada tuollaisen itsetuntobuustin. Tekee todella hyvää nähdä itsensä ns. "toisen silmin" kun niitä kuvia katsoo. Omaa kehoa oppii arvostamaan ja rakastamaan ihan eri tavalla kun on tehnyt jotain näin voimaannuttavaa. Suosittelen ihan jokaiselle, koska kuka vain pystyy tähän jos vain uskaltaa.
Joni on ymmärtäväinen, luotettava ja ammattitaitoinen kuvaaja jonka kanssa on helppo olla ja työskennellä. Joni kuuntelee ja kunnioittaa toisen toiveita ja ottaa myös kuvattavan ideoita ja ajatuksia mahtavasti huomioon. Suosittelen suurella sydämmellä Jonia, enkä malta odottaa taas kun pääsee seuraavan kerran kameran eteen!


3x3: Kati.109 views0 comments

Recent Posts

See All